~ C h o k l a d c u p c a k e s ~
Här är recept på cupcakesen jag och Erika gjorde i tisdags!
Ingredienser till muffinsen:
3 st ägg2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk (eller ljus) choklad
Ingredienser till frostingen:
60 g mjukt smör5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
valfri garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
F RO S T I N G
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
F RO S T I N G
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen. Använd gärna en sprits!
3. Garnera med vad du vill!
2. Bred frostingen på cupcakesen. Använd gärna en sprits!
3. Garnera med vad du vill!
Kommentarer
Trackback