Cookie Monsters
DU BEHÖVER:
100 g margarin
1 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
100 g mörk blockchoklad
FROSTINGEN:
1 paket cream cheese
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
Florsocker (mängd får man testa sig fram)
Blå karamellfärg
Mörk choklad (behövs ungefär 2 rutor så om man köper 200g-mörk blockchoklad till "muffinsarna" kan man ta från den eftersom att det blir över!)
Kokos
Maryland cookies
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker med elvisp.
2. Smält smöret på spisen. Häll i mjölken.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao i en annan bunke.
4. Blanda ner smöret medans du blandar i mjölblandningssmeten.
5. Rör sen ner äggblandningen.
6. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten.
7. Fyll upp fortmarna med smet
8. Grädda i ugnen på 225°C i ca 18 minuter.
FROSTING:
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda cream cheesen med vaniljsockret.
3. Rör ner smöret.
4. Tillsätt lite florsocker i taget och rör till en jämn och slät kräm,rör sönder alla klumpar.
5. Blanda ner karamellfärg tills du får den färg du vill ha.
6. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen. OBS! Dom måste ha svalnat innan du brer på!
7. Nu ska du göra ögonen. "Smeta" på lite glasyr tills du får runda fina cirklar. Sen smälter du lite choklad i mikron och duttar på med t.ex en tandpetare.
8. Ta rätt mycket kokos i en plastpåse och blanda med karamellfärg till du får den färg du önskar. Häll över i en djup tallrik. Rulla muffinsarna med glasyren över kokosen så de blir ordentligt täckta.
9. Nu ska du göra det sista,skär kakorna i hälften och tryck sedan in i muffinsen. Om de inte vill sitta så pröva att skära ut en liten mungipa att fästa kakan på.
KLART!
Kommentarer
Trackback